Companii

Producătorul Cafea Fortuna se îndreaptă spre afaceri de 38 de milioane de euro

Marius Babătă

Marius Babătă

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.04.2017, 00:07 3127
Cafea Fortuna, cea mai mare afa­cere românească din industria ca­felei, care deţine o fabrică în Dragomireşti, judeţul Ilfov, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 160 de milioane de lei (35,5 mil. euro), în creş­tere cu 2% faţă de anul pre­cedent, conform calcu­lelor ZF făcute  pe baza infor­maţiilor furni­zate de com­panie. Pentru acest an pro­du­cătorul vede un avans de 5%, la 38 mil. euro, con­form calculelor ZF.

„Anul 2016 a fost pentru noi destul de important deoarece a marcat o schimbare de abordare, de strategie. A fost primul an în care am avut o campanie coerentă de comunicare, o cam­panie de consolidare a poziţiei noastre în piaţă, o piaţă puternic con­curenţială unde activăm alături de mai multe companii multinaţionale“, a declarat pentru ZF Marius Babătă, ge­neral manager al Cafea For­tuna, afacere controlată de antre­prenorul Constantin Mo­roianu.

Cafea Fortuna este cel mai mare business ro­mânesc din industria cafelei, o piaţă de 350-400 mil. euro, unde jo­curile sunt făcute de multi­na­ţionale precum Strauss (bran­dul Doncafe), Nestle (Nescafe) sau JacobsDouwe Egberts (ca­feaua Jacobs). Cafea For­tuna reu­şeşte să facă faţă acestei concurenţe din partea multinaţio­nalelor şi a avut în ul­timii ani o creştere continuă a vânzărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO