Companii

QAB imbuteliaza Perla la noua fabrica de la Covasna

18.01.2005, 00:00 228

Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul bauturilor racoritoare Pepsi pentru piata romaneasca, a relansat brandul de ape minerale Perla, a anuntat compania.
"Marca de  apa minerala Perla s-a relansat in acest an, fiind captata  dintr-un nou izvor, S5 din orasul Covasna", a transmis reprezentantii QAB, fara a mentiona valoarea investitiilor in promovare.
Pana acum, apa minerala Perla a fost imbuteliata de compania Vitarom Impex din Bucuresti si distribuita de Quadrant Amroq Beverages (QAB). Incepand cu acest an, compania a tranferat imbutelierea apelor minerale Perla la noua fabrica de la Covasna, inaugurata anul trecut in urma unei investitii "greenfield" de circa 7 milioane de dolari. QAB este distribuitorul apelor minerale Perla din 1998.
Compania Vitarom Impex, detinuta integral de QAB a realizat anul trecut vanzari de aproape 4 milioane de euro, in crestere cu 14% fata de anul anterior.
Tot la Covasna, QAB imbuteliaza si apele minerale Roua Muntilor, marca lansata in vara anului trecut. Brandul Roua Muntilor a fost promovat printr-un spot publicitar care a presupus investitii de 100.000 de dolari s alte tipuri de publicitate in presa si outdoor. Compania are ca obiectiv ca in urmatorii doi ani Roua Muntilor sa ajunga in primele trei marci, dupa cota de piata.
QAB devine astfel unul dintre putinii imbuteliatori de ape minerale, cu doua marci in portofoliu.
Reprezentantii companiei au afirmat, cu ocazia lansarii marcii Roua Muntilor, ca apele minerale sunt categoria cea mai dinamica a bauturilor racoritoare si ca urmeaza sa-si intensifice investitiile pe acest segment. Potrivit datelor furnizate de companiile de cecetare de piata, anul trecut marca Perla era situata anul trecut pe locul sapte, dupa cota de piata.
Consumul de ape minerale din Romania se ridica la circa 1 miliard de litri pe an, adica jumatate din toate piata bauturilor racoritoare. Principalele marci competitoare sunt Dorna (Coca-Cola HBC Romania), Borsec (Romaqua), Izvorul Minunilor (European Drinks), Perla Hrghitei, Bucovina, Biborteni.
QAB detine cea mai mare cota de piata in categoria de bauturi racoritoare necarbonatate cu marca Prigat. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de dolari, peste obiectivul fixat la inceputul anului.
Fabrica de la Covasna are o suprafata de 30.000 de metri patrat, din care 5.000 este suprafata construita. La momentul punerii in functiune, capacitatea de imbuteliere era de 14.000 de litri pe ora. Compania mai are o fabrica de imbuteliere la Bucuresti si are in total in jur de 1.000 de angajati in Romania.
Aflat pe un trend crescator in ultimii zece ani, consumul de ape minerale a cunoscut o stagnare anul trecut din cauza vremii racoroase. Principala tendinta in consum este orientarea catre apele plate, in defavoarea celor carbogazoase.
Alaturi de cele doua marci de ape minerale, QAB mai vinde in Romania brandurile PepsiCo (Pepsi, Mirinda, 7-Up), ceaiurile lichide Lipton Ice Tea si sucurile necarbonatate Prigat.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO