Companii

Raport al Ministerului Sănătăţii: acoperirea cu vaccinuri se află "la un nivel suboptimal"

Raport al Ministerului Sănătăţii: acoperirea cu vaccinuri se află "la un nivel suboptimal"

Autor: Ioana David

01.05.2012, 12:52 100

Acoperirea cu vaccinuri se află "la un nivel optimal atât pentru vaccinurile administrate prin intermediul medicilor de familie, atât pentru lotul de bază cât şi pentru recuperarea restanţilor", se arată în raportul de activitate al Ministerului Sănătăţii aferent anului trecut.

"Această situaţie se datorează atât discontinuităţilor înregistrate în aprovizionarea cu vaccinuri cât şi pierderii încrederii părinţilor în baneficiile vaccinării copiilor, precum şi în refuzul acestora de la consimţi la administrarea vaccinurilor", se mai arată îndocument.

Ministerul Sănătăţii a cheltuit 95 mil. lei (22 mil. euro) pentru achiziţia a 4,47 milioane de vaccin anul trecut, adică 20 de lei (5 euro) pentru fiecare doză, arată un calcul ZF pe baza datelor furnizate de instituţie.

Discuţiile cu privire la vaccinuri au apărut recent, după ce Institutul Cantacuzino, singurul producător de vaccinuri din România, care asigură doze la preţuri scăzute, are din nou probleme iar o parte din producţie este sistată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO