Retail&Agrobusiness

Carrefour îşi extinde lanţul de magazine în franciză Express cu încă patru unităţi

Carrefour îşi extinde lanţul de magazine în franciză...

Autor: Ana Maria Petcana

30.04.2013, 12:05 473

Lanţul de magazine de proximitate Express, deţinută de retailerul Carrefour România, se extinde cu patru unităţi în franciză, prin colaborarea cu reţeaua Angst, ajungând astfel să numere 23 magazine la nivel naţional.

Dintre acestea, trei magazine sunt operate în sistem integrat şi 20 în franciză.

Cele patru magazine Express sunt situate la Gara de Nord (180 metri pătraţi), Chibrit-Calea Griviţei (222 metri pătraţi), Otopeni (90 metri pătraţi) şi pe Bulevardul Basarabiei (420 metri pătraţi). Mgazinele comercializează între 1.500 şi 5.000 de produse.

Parteneriatul dintre Carrefour şi Angst a fost lansat în octombrie 2011 şi corespunde strategiei Carrefour de dezvoltare pe formatul de proximitate. În baza acestei colaborări, reţeaua de magazine Angst va fi rebranduită cu franciza Express.

Grupul Angst România, deţinut de Sorin Minea, deţine trei fabrici, la Buftea (carne proaspătă şi preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) şi Videle (procesare a laptelui), precum şi 24 de magazine de tip supermarket.

Carrefour deţine în prezent un total de 115 magazine în România, din care 24 hipermarketuri Carrefour, 68 supermarketuri Market şi 23 magazine de proximitate Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels