Retail&Agrobusiness

Lidl România a dat startul înscrierilor în programul de trainee pentru studenţi

Lidl România a dat startul înscrierilor în programul...

Autor: Mihaela Pascari

10.03.2016, 17:06 1131

Retailerul german Lidl a dat startul celei de-a treia ediţii a programului de management trainee prin care pregăteşte timp de 12 luni tineri care vor să dezvolte o carieră în domeniul retailului.

În cadrul programului, tinerii participanţi se vor familiariza cu procesele specifice companiei, desfăşurându-şi activitatea în cadrul magazinelor pe o perioadă nedeterminată, iar ulterior în cadrul sediilor regionale Lidl.

 „Credem în tineri, în dăruire şi în ideile lor inovative. Tocmai de aceea vrem să îi susţinem în depăşirea greutăţilor pe care le întâmpină legat de găsirea primei slujbe – România fiind pe ultimele locuri în ceea ce priveşte angajabilitatea absolvenţilor de facultate”, spune Frank Wagner, preşedintele consiliului de conducere al Lidl România.

Pentru a face parte din programul de trainee management, cei care aplică trebuie să fie absolvenţi de facultate cu profil economic, umanist sau tehnic, cu un nivel ridicat de cunoaştere a limbii engleze sau a celei germane. Mai mult, tinerii care vor să participe pot aplica online până la data de 30 aprilie. Iar procesul de recrutare ulterior constă într-o discuţie telefonică, o evaluare online şi un interviu individual cu reprezentanţii Lidl.

Ultima parte a programului se desfăşoară la sediul central, unde participanţii vor beneficia de formare şi pregătire în cadrul fiecărui departament Lidl. 

„Căutăm tineri ambiţioşi cărora să le asigurăm cel mai bun start în carieră şi a căror loialitate să o câştigăm asigurându-le beneficii de dezvoltare personală, profesională şi financiară”, a mai spus Frank Wagner.

Programul se va desfăşura din septembrie anul acesta până în octombrie 2017. La ediţia anterioară au aplicat pentru program peste 1.500 de candidaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO