Retail&Agrobusiness

Muşchiuleţul de mânzat a ajuns la 85 lei/kg în marile lanţuri de magazine. Ministrul Agriculturii: „Sunt preţuri care, evident, nu sunt accesibile pentru orice om”

Muşchiuleţul de mânzat a ajuns la 85 lei/kg în marile...

Autor: Roana Rotaru

27.04.2018, 12:58 177

Muşchiuleţul de mânzat a ajuns o delicatesă pentru români, fiind comercializat cu 85 de lei kilogramul în marile lanţuri de magazine. Astfel, un român plătit cu salariul minim pe economie, respectiv 1.162 lei „în mână”, trebuie să renunţe la 7,3% din salariu dacă vrea să cumpere un kilogram de muşchiuleţ de mânzat, potrivit calculelor ZF.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, admite că preţurile nu sunt accesibile oricui, motiv pentru care recomandă achiziţia în cantităţi mici.

„Sunt preţuri care, evident, nu sunt accesibile pentru orice om. De aceea, diversificarea produselor şi prezentarea lor în cantităţi care pot fi cumpărate şi la preţuri convenabile va fi o preocuparea a noastră. Nu putem la început, acum, să punem totul în perfecţiune absolută. Aceasta exista doar ca ideal”, a spus Petre Daea, prezent la un eveniment organizat de retailerul german Kaufland.

În supermarketuri preţul unui kilogram de muşchiuleţ de mânzat începe de la 84,99 lei şi ajunge până la 85,99 lei, potrivit datelor colectate de ZF.

România deţine un efectiv de bovine de circa 2 milioane de capete, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO