Companii

Reţeaua de clinici medicale Centrokinetic, fondată de medicul Andrei Bogdan, vrea să se extindă cu peste zece unităţi în următorii patru ani, după ce fondul de investiţii Agista a preluat peste 30% din business

Bogdan Andrei, Director Medical si fondator Centrokinetic

Bogdan Andrei, Director Medical si fondator Centrokinetic

Autor: Cristina Bellu

05.10.2023, 13:55 645

Reţeaua de clinici medicale Centrokinetic, fondată de medicul Andrei Bogdan în urmă cu şapte ani, specializată în ortopedie, neurologie şi recuperare medicală, urmează să se extindă cu peste zece unităţi în ţară, în următorii patru ani, potrivit datelor furnizate de oficialii fondului de investiţii Agista, care în luna august a preluat peste 30% din business, tranzacţia fiind aprobată recent şi de Consiliul Concurenţei.

„Parteneriatul cu Agista ne ajută pe de o parte să ne focusăm mai departe pe ceea ce ştim să facem cel mai bine – să ajutăm pacienţii care au nevoie de recuperare medicală de specialitate, iar pe de altă parte, să începem să facem de acum acest lucru cu convingerea că avem în spate o echipă puternică care ne ajută să ne dezvoltăm ca business, ne ajută să profităm de oportunităţile de creştere, în momentul în care ele apar pe piaţă - şi să luăm cele mai bune decizii pentru viitorul Centrokinetic”, spune Bogdan Andrei, Director Medical si fondator Centrokinetic.

În prezent, Centrokinetic operează trei clinici, toate în Bucureşti, şi are în pregătire alte două unităţi, care urmează să fie lansate până la finalul anului, marcând astfel extinderea reţelei în afara Capitalei.

Reţeaua a depăşit anul trecut o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro, cu o EBITDA de 600.000 euro.

Investiţia Agista în Centrokinetic vine într-un moment cheie în dezvoltarea reţelei, care oferă servicii de recuperare medicală pentru adulţi şi copii, cu o echipă de peste 110 medici şi terapeuţi specializaţi în afecţiuni ortopedice şi neurologice.

Agista se alătură Centrokinetic în calitate de partener strategic de dezvoltare cu expertiză consistentă în zona de scalare a business-urilor, care poate oferi soluţii concrete de eficientizare a proceselor interne de business şi oportunităţi de creştere, prin accesarea resurselor proprii.

„Investiţia în Centrokinetic îndeplineşte criteriile pe care un fond de growth ca Agista le caută, şi anume este o companie lider într-o piaţă fragmentată, care oferă servicii de cea mai înaltă calitate, cu rezultate financiare sănătoase şi cu o echipă de management dornică să crească. Printre obiectivele asumate de Agista ca parte a acestei tranzacţii se numără consolidarea reţelei de clinici la nivel naţional, urmărind  extinderea până la peste zece locaţii în toată ţara în următorii patru ani, precum şi identificarea soluţiilor personalizate de dezvoltare a reţelei de clinici, networking de business şi sinergii de grup”, spune Dragoş Dărăbuţ, Senior Investment Manager AGISTA, specializat pe investiţiile în zona medicală.  

Fondul de investiţii de growth Agista, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, un brand lansat de Impetum Group, susţine prin capital şi know-how acele IMM-uri româneşti ale căror produse şi servicii sunt sau devin esenţiale pentru societate.

Cu specific de acţionar minoritar, Agista investeşte tichete între 2-5 milioane euro şi acţionează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în board-ul companilor din portofoliu şi contribuind la dezvoltarea rapidă şi sănătoasă a acestora. Prin parteneriatul cu Agista, companiile beneficiază de soluţii personalizate, ghidaj şi networking, având alături un partener de creştere în perspectiva transformării în campion regional.

„Centrokinetic este compania potrivită pentru noi, industria este una specifică şi cu un potenţial de creştere foarte mare, iar fondatorul, Dr. Bogdan Andrei, are o viziune similară cu a noastră şi - mai ales - doreşte să îşi ducă business-ul la următorul nivel”, spune Nick Kovacs, CEO Agista.

Agista investeşte în toate domeniile de activitate, dar urmăreşte preponderent industriile: IT&C, healthcare, reciclare şi agritech. De la lansare şi până în prezent, Agista a investit în Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, GRX - de curând FORT, Top Tech şi Bittnet Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO