Companii

Romprest mareste miza achizitiilor la 100 mil. euro

31.08.2007, 19:00 24

Romprest Service, companie la care fondul de investitii 3i - unul dintre cei mari din domeniu - a preluat 30% din actiuni, se pregateste de achizitii de pana la 100 mil. euro, din care maxim 40 mil. euro vor fi asigurate din resurse proprii.
Pe piata de salubritate locala actioneaza firme precum Rosal, Urban si REBU, iar valoarea jucatorilor din domeniu este de ordinul zecilor de milioane de euro. Rosal, spre exemplu, a fost evaluata la 100 mil. euro.
"Am luat decizia de a suplimenta fondul propriu destinat M&A (mergers & acquisitions - n.red.) cu inca 5 milioane de euro. In urma discutiei cu partenerii nostri, avem acum posibilitatea de a finanta, probabil prin leveraged buyout ( LBO - finantare partiala cu bani imprumutati - n.red.), orice achizitie pe piata, chiar pana la 100 de milioane de euro", a declarat Florin Bolchis, vicepresedinte al Romprest Service.
Romprest, unul dintre principalii jucatori pe piata locala de facility management, si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de peste 20 mil. euro, in crestere cu 25% fata de 2006. In urmatorii trei ani, Romprest vizeaza afaceri de circa 50 mil. euro, cu un ritm de crestere superior celui de 25%
Actionariatul companiei de curatenie se imparte intre Detaco LLC (60%), fondul 3i Group (30%) si Compania Nationala Aeroportul Henri Coanda-Bucuresti SA (10%).
"In momentul de fata avem fonduri suficiente pentru a achizitiona orice jucator de pe piata. In urmatoarele zile vom ajunge chiar la stadiul de scrisoare de intentie catre anumiti operatori de salubritate din Romania", a spus Bolchis.
Romprest a castigat de asemenea contractul cu Mittal Steel Galati, unde se va ocupa de curatenia interioara (birouri) si intretinere de spatii verzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO