Companii

Stă anul 2024 sub semnul deflaţiei la produsele alimentare? Penny: Am remarcat scăderi de preţuri în special la ouă, lactate şi brânzeturi, legume şi fructe, unde impactul inflaţiei a fost semnificativ în 2023. Ce arată datele de la Statistică?

Stă anul 2024 sub semnul deflaţiei la produsele...

Autor: Cristina Roşca

06.04.2024, 11:57 964

Inflaţia a început să îşi facă simţită prezenţa mai ales în 2022, când fenomenul a afectat nu doar România, ci o lume întreagă La finalul lui 2022, inflaţia depăşea 16% pe plan local l În decembrie anul trecut, ea coborâse la sub 7%, potrivit INS Touşi, la produsele alimentare, scumpirile au fost mult mai alerte, în aceşti ultimi doi ani, o serie de produse de larg consum, cele pe care le găsim cel mai des în coşul de cumpărături, şi-au majorat preţul mult mai mult, chiar şi de două-trei ori.

Preţurile alimentelor de bază au început să scadă în acest an, e mai ales cazul acelor produse care au fost cel mai puternic afectate de scumpirile din 2022 şi 2023, spun reprezentanţii Penny România, discounter cu peste 350 de magazine pe plan local.

„Din februarie 2024, deflaţia a devenit vizibilă, mai ales în categoria alimentelor de bază, menţinându-se însă într-un interval de o singură cifră (sub 10% - n.red.). Vom continua să monitorizăm evoluţia pentru a înţelege amploarea şi impactul pe termen lung“, spun reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO