Companii

Ştiri pe scurt - Companii - 23 august

22.08.2010, 23:47 34

Transgaz a racordat centrala Brazi la sistemul naţionalde transport; Petrom a plătit 20 mil. euro

Transgaz (TGN) a finalizat operaţiunea de racordare a centralei decogenerare Brazi deţinută de OMV Petrom (SNP) la sistemul naţionalde transport al gazelor naturale (SNT), investiţia de 20 mil. eurofiind achitată de compania petrolieră. Transgaz şi OMV Petrom auîncheiat în 2007 contractul care prevedea racordarea centraleiBrazi la sistemul de transport al gazelor. Racordarea a presupusconstruirea unei conducte de transport al gazelor naturale deînaltă presiune şi a unei staţii de măsurare gaze. Conducta are olungime de 30 kilometri şi traversează teritoriul administrativ allocalităţilor Corneşti şi Butimanu din judeţul Dâmboviţa, respectivCocoraştii de Colţ, Târgşoru Vechi şi Brazi din judeţul Prahova.Lucrările de execuţie a lucrării au demarat în noiembrie2009.

Compania indiană Time Technoplast a preluat o fabrică dinOradea

Compania indiană Time Technoplast a cumpărat divizia europeană deproduse plastice a grupului american Solutia Inc., preluând astfelo fabrică din Oradea, operaţiunile de marketing şi distribuţie dinBruxelles şi reţeaua globală de distribuţie. Solutia Inc. a mutatla sfârşitul lui 2008 o unitate de producţie din Belgia în parculindustrial de la Oradea. Time Technoplast califică această fabricădrept "de ultimă generaţie". Operaţiunile achiziţionate de companiaindiană produc şi distribuie carpete şi stropitori de parbrizpentru autovehicule. Reţeaua de distribuţie are anvergură globală,cu excepţia Americii de Nord.

Vânzări în scădere cu 14% din comerţul cu cereale pentruUnisem

Unisem Bucureşti (UNISEM), firmă specializată în comerţul cucereale, seminţe şi furaje, a înregistrat în primul semestru ocifră de afaceri de 20,4 milioane lei (4,9 milioane euro), înscădere cu 14%, şi un profit de 831.000 lei (200.000 euro), cu 29%sub câştigul din perioada similară din 2009. Firma a încheiatprimele şase luni ale anului trecut cu o cifră de afaceri de 23,8milioane lei şi un profit de 1,1 milioane lei. Veniturile dinperioada ianuarie-iunie a acestui an au scăzut cu 17%, la 20,5milioane lei (4,9 milioane euro), faţă de 24,7 milioane lei înintervalul similar al anului trecut, potrivit raportului financiartransmis vineri pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.Cheltuielile au scăzut într-un ritm apropiat, cu 16%, la 19,6milioane lei (4,7 milioane euro), de la 23,3 milioane lei. Potrivitcelor mai recente raportări, SIF Muntenia (SIF4) deţine 71,01% dintitlurile Unisem.

Constructorul clujean Transilvania Construcţii şi-aschimbat directorul general

Consiliul de Administraţie al Transilvania Construcţii (COTR) anumit vineri un nou director general, pe Vasile-Dănuţ Lungu, dupăce contractul de mandat al Feliciei Felecan a încetat prin acordulpărţilor, potrivit informaţiilor transmise de companie.Constructorul a avut în primul semestru afaceri de 17 milioane lei,cu 42% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cândrulajul a totalizat 11,9 milioane lei. Transilvania Construcţiieste controlată de soţii Mircea şi Gabriela Timofte, care deţinîmpreună acţiuni reprezentând 59,58% din capital. Mircea Timofteare 30,13% din titluri, iar Gabriela Timofte 29,45% din acţiuni. Înacţionariatul Transilvania Construcţii se mai regăsesc Autoritateapentru Valorificarea Activelor Statului, cu 3,17% din acţiuni, şiSIF Banat-Crişana (SIF1), cu 19,04%. Acţiunile emitentului auînchis şedinţa de joi la un preţ de 40 lei pe unitate, în scăderecu 1,23% faţă de referinţă, cotaţie la care capitalizareaTransilvania Construcţii este de 28,3 milioane lei.

Grupaj realizat din surse Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO