Companii

Turcii de la Kastamonu au ajuns la afaceri de 75 de milioane de euro în S1, plus 30%

Turcii de la Kastamonu au ajuns la afaceri de 75 de...

Autor: Laurentiu Cotu

12.07.2016, 00:04 564

Compania Kastamonu România (fosta Pro­lemn) din Reghin, controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de aproximativ 75 de milioane de euro, mai mult cu aproape 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită creşterii vânzărilor şi diversificării gamei de produse.

Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri totală de 145 de milioane de euro.

În fabrica Kastamonu de la Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolem­noase de înaltă densitate - n. red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL me­laminat, dar şi blaturi de bucătărie, clienţii com­paniei fiind reţelele de bricolaj, produ­cătorii de mobilă, distribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei.

„Evoluţia pozitivă a afacerilor în primul semestru se datorează creşterii vânzărilor şi diversificării gamei de produse, inclusiv produse cu valoare adăugată ridicată. Piaţa a fost în uşoară creştere şi considerăm că acest trend se va păstra până la finalul anului“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii com­paniei Kastamonu România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO