Companii

Un retailer german pe locul trei în topul celor mai mari angajatori din România

Un retailer german pe locul trei în topul celor mai mari...

Autor: Cristina Roşca

16.02.2013, 09:02 1283

Retailerul german Kaufland, liderul comerţului local potrivit ultimelor date publice de pe site-ul Ministerului de Finanţe şi a calculelor ZF, a ajuns la peste 13.000 de salariaţi după ce a recrutat peste 2.500 de persoane de la finalul lui 2011 până în prezent, ocupând astfel poziţia a treia în topul celor mai mari angajatori privaţi din economie.

Compania urcă pe podiumul celor mai mari angajatori privaţi din economie alături de cea mai mare companie românească, Petrom, şi de Dacia, cel mai cunoscut nume românesc peste graniţe. În topul celor mai mari angajatori se găsesc şi alţi jucători din retail precum Carrefour, Metro sau Real.

"Kaufland România a creat până în prezent peste 13.000 de noi locuri de muncă directe în România, la sediul central din Bucureşti, în magazinele deschise, precum şi la centrul logistic situat în Parcul Industrial Ploieşti", potrivit companiei.

Retailerul a recrutat an de an personal pe fondul expansiunii reţelei, fiecare magazin numărând 100-150 de angajaţi. Cea mai mare parte a angajărilor s-a făcut însă pentru poziţii de operatori în domeniul vânzării şi manipulării de marfă, unde salariile nu depăşesc de regulă 1.000 de lei net şi unde este cea mai mare fluctuaţie de personal.

"E adevărat că salariile în retail sunt mici, însă majoritatea locurilor de muncă din România sunt plătite cu salarii mici. Aceasta este realitatea locală în prezent, însă pe viitor lucrurile urmează să se schimbe în bine", crede Florin Godean, country manager al Adecco, filiala locală a uneia dintre cele mai mari companii de recrutare şi leasing de personal din lume.

Kaufland a intrat pe piaţa locală în 2005 şi a mizat încă de la început pe o expansiune agresivă, ajungând în prezent la 83 de hipermarketuri cu preţuri mici.


Citiţi mai multe despre expansiunea agresivă a Kaufland în România pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24