Companii

Vremea calda majoreaza previziunile de crestere ale Lafarge Ciment la 30%

Vremea calda majoreaza previziunile de crestere ale Lafarge Ciment la 30%

Lafarge a investit de la intrarea pe piata locala in 1997 peste 350 mil. euro pe pietele pe care activeaza

24.09.2007, 18:11 23

Lafarge Ciment estima initial o crestere de 20% a cifrei de afaceri in acest an, insa dupa ce filiala locala a grupului francez a raportat un avans de 84% al vanzarilor in primul semestru, reprezentantii companiei au ridicat ritmul de crestere la 30%. Rezultatele din primul semestru
s-au datorat majorarii volumului de produse comercializate, prin reducerea exportului si concentrarea vanzarilor pe piata romaneasca.
Compania exporta la sfarsitul anului trecut circa 20% din cimentul produs in Romania si intentioneaza sa reduca ponderea exporturilor la circa 15% anul acesta.
"Rezultatele obtinute in primul semestru au fost determinate in primul rand de vremea frumoasa din prima parte a anului, care a permis derularea lucrarilor de constructii. Nu pot anticipa avansul exact al cifrei de afaceri, insa cred ca vom atinge la sfarsitul anului o crestere care se va situa usor sub 30%, desi putem chiar atinge acest procent, in cazul in care ultimele doua luni ale lui 2007 vor beneficia de o clima la fel de prietenoasa", a declarat Philippe Platon, directorul financiar al companiei, citat de Mediafax.
Cele mai importante vanzari ale companiei in acest an au fost realizate pe segmentul rezidential, cantitati semnificative de ciment fiind distribuite pentru proiecte comerciale si de infrastructura.
Pentru a face fata cererii in crestere de pe piata, Lafarge a inceput anul acesta un program de investitii pentru extinderea cu 50% a capacitatilor de productie a cimentului din toate cele trei fabrici pe care le detine in Romania, in urma unor investitii de circa 50 de milione de euro.
Grupul francez este cel mai mare producator de ciment din lume si printre liderii din industria materialelor de constructii. Lafarge detine doua fabrici de ciment la Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (Brasov) si o statie de de macinare la Targu Jiu (Gorj).
Lafarge a investit de la intrarea pe piata locala in 1997 peste 350 de milioane de euro pe pietele de ciment, betoane, agregate, gips-carton sau sisteme de acoperisuri.
Grupul francez controleaza piata locala de ciment, alaturi de Holcim (Elvetia) si HeidelbergCement (Germania). Cei trei jucatori isi impart o piata a cimentului estimata anul trecut la circa 500 de milioane de euro, cu un volum de vanzari de 7,7 milioane de tone.
Lafarge Ciment a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 233,6 milioane euro, in crestere cu 33% fata de anul precedent, in timp ce profitul net a urcat cu 87%, pana 78,8 milioane euro. De altfel, Lafarge Ciment este cea mai profitabila companie din industria constructiilor si una dintre primele in intreaga economie.
Operatiunile grupului francez in Romania sunt reprezentate de Lafarge Ciment, Lafarge Agregate si Betoane, respectiv Lafarge Arcom Gips, cele trei divizii inregistrand anul trecut o cifra de afaceri totala de circa 275 de milioane de euro, in crestere cu 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO