Constructii & Imobiliare

Belgienii de la WDP cumpără Expo Market Doraly, cel mai vechi parc comercial din România şi unul dintre cele mai mari din piaţă, cu peste 100.000 mp de spaţii de retail

Belgienii de la WDP cumpără Expo Market Doraly, cel mai...

Autor: Cristina Bellu

01.04.2024, 16:16 345

Dezvoltatorul imobiliar WDP a achziţionat de la ARA Europe şi Gheorghe Iaciu proiectul Expo Market Doraly, cel mai vechi parc en-gros, cash & carry şi logistic urban din România.

Acesta este prima achiziţie pe care compania o face în sectorul local de retail, după ce până acum s-a concentrat strict pe industrial şi logistic.

Amplasat în nord-estul Bucureştiului, Expo Market Doraly acoperă o suprafaţă de aproximativ 110.000 de metri pătraţi şi cuprinde un total de 37 de pavilioane, în care îşi desfăşoară activitatea peste 400 de comercianţi.

“Ne bucurăm că am achiziţionat acest activ promiţător, care completează portofoliul nostru existent din România”, spune Jeroen Biermans, Country Manager WDP România.

Dezvoltatorul a fost consiliat în această tranzacţie de Ţucă Zbârcea (juridic), Mazars (financiar şi fiscal), Brown Marinescu Consulting (tehnic) şi CBRE (comercial), iar vânzătorii au fost susţinuţi de Reff & Associates (juridic), Deloitte (fiscal) şi iO Partners (comercial).

Împreună cu WDP, care va efectua administrarea activelor, Gheorghe Iaciu şi echipa actuală de management a proprietăţii vor continua să gestioneze proiectul,

"Expo Market Doraly este un activ rezilient, cu un portofoliu puternic de chiriaşi de producători, importatori şi distribuitori ", adaugă Gheorghe Iaciu.

Expo Market Doraly, unul dintre cele mai mari parcuri comerciale cu spaţii dedicate comerţului angro, cash&carry şi retail, situat în comuna Afumaţi (jud. Ilfov), a finalizat şi dat în folosinţă în 2020 un nou pavi­lion comercial, cu o suprafaţă de 9.200 metri pătraţi, în urma unei investiţii de 6 mil. euro.

Doraly a ajuns atunci la o suprafaţă comercială închiriabilă de circa 95.000 metri pătraţi, dezvoltată pe un teren cu o suprafaţă de aproximativ 280.000 metri pătraţi.

Compania a rulat anul trecut afaceri de 81 mil. lei, în creştere de la 78 mil. lei în 2022, dar a raportat pierderi de 1,9 mil. lei, de la un profit net de 27,6 mil. lei în anul precedent.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO