Constructii & Imobiliare

Încă o investiţie în producţie la Oradea: Etron Technology a contractat 3.600 mp la CTPark Oradea Cargo Terminal

Încă o investiţie în producţie la Oradea: Etron...

Autor: Bogdan Alecu

03.04.2024, 13:15 2918

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar şi administrator de spaţii industriale şi logistice listat din Europa, a închiriat 3.600 mp de spaţiu de producţie în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România, companiei lider asiatice EMS (Electronic Manufacturing Services) Etron Technology. Compania a decis să-şi extindă prezenţa la nivel mondial (China, Vietnam, Mexic, Singapore) prin înfiinţarea unei unităţi de producţie de înaltă tehnologie în Europa.

Decizia vine la câteva zile de când Stihl a anunţat demararea construcţiei noii fabrici într-unul dintre parcurile industriale din Oradea.

Etron, în calitate de furnizor EMS pentru PCBA (Printed Circuit Board Assembly), cu clienţi care se concentrează în principal pe domenii precum control industrial, medical, auto, comunicaţii, energie nouă şi produse de larg consum, va opera fabrica din România în principal pentru SMT & MI, linie de producţie cu testare şi asamblare. Având în vedere operaţiunile complexe, noul hub de producţie va beneficia de controlul temperaturii şi umidităţii cu un sistem BMS integrat care asigură îndeplinirea tuturor standardelor de calitate. În plus, noua fabrică este dotată cu descărcare de electricitate statică, aer comprimat, N2 şi alte echipamente personalizate menite să ofere nu numai siguranţă şi confort operatorilor umani, ci şi să atingă cel mai înalt standard tehnic.

“Cu mulţi muncitori calificaţi, inclusiv una dintre cele mai mari ponderi de studenţi STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) din Europa (29,3%) şi investiţii continue în infrastructură, cum ar fi autostrăzi noi, România oferă oportunităţi excelente pentru afaceri”, a spus Andrei Brinzea, Business Development Director la CTP Romania.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafaţă de 14,4 hectare şi include trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 65.000 mp şi numeroase elemente de infrastructură specifice, care leagă platforma de garare a aeronavelor de pista aeroportului.

Amplasat în partea vestică a României, la doar 10 km distanţă de Borş, cel mai mare punct de frontieră de pe graniţa vestică, CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea şi cu centrul industrial Eurobusiness II, dar şi cu mari oraşe învecinate precum Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen şi Budapesta.

România este a doua cea mai mare piaţă pentru CTP, reprezentând peste 2,6 milioane de metri pătraţi din portofoliul său de spaţii industriale şi logistice de clasă A în peste 15 oraşe din România, printre care Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO