Eveniment

3.000 de romani invata in universitatile din SUA

3.000 de romani invata in universitatile din SUA
18.06.2009, 18:13 66
Aproximativ 3.000 de romani studiaza in prezent in universitatile din Statele Unite ale Americii, dintre care 40 invata la Harvard, 40 la MIT (Massachusetts Institute of Technology) si 30 la Stanford University.
„Sunt aproximativ 3.000 de studenti romani in prezent in sistemul universitar american. Dintre acestia, dupa absolvire, o treime revin in Romania, o treime raman in SUA si o treime inca sunt indecisi", spune Alexandru Manaila, absolvent de economie la Harvard College si cofondatorul Ivy and Excellence in Romania, club care reuneste 50 de membri, absolventi ai unor scoli de prestigiu precum Harvard, Yale, Princeton, MIT, Oxford sau INSEAD, dar si oameni de afaceri romani. Anul trecut, numarul studentilor straini care invatau in SUA era de peste 620.000 de persoane. Cei mai multi - peste 94.500 - proveneau din India, urmati de studentii chinezi, mai mult de 81.100 si studentii din Coreea de Sud, in numar de aproximativ 69.000.
Manaila, care face referire la ultimele date ale Biroului American de Statistica, spune ca tara noastra se numara printre cel mai bine reprezentate din lume in ceea ce priveste numarul de studenti, daca luam in considerare aceasta proportie in corelatie cu numarul populatiei.
„Daca ne uitam la raportul dintre populatie si numar de studenti, la Harvard sau la MTI, spre exemplu, suntem cel mai bine reprezentat grup, raportat la dimensiunea tarii noastre", spune Manaila, care este de parere ca romanii, in competitie cu bulgarii, formeaza o elita foarte buna, mai ales pe partea de stiinte.
Unul dintre scopurile clubului Ivy and Excellence din Romania, care face parte din reteaua Ivy Plus, fondata initial in Ungaria, si avand inca o filiala in Austria, este crearea unor retele de networking intre absolventii facultatilor de top din intreaga lume, dar si convingerea absolventilor romani sa se intoarca in tara.
Majoritatea membrilor clubului au varste cuprinse intre 24 si 34 de ani, activand in domenii precum investment banking, management consulting sau real estate.
 
Cititi in numarul de luni al suplimentului Profesii cat castiga absolventii romani de Harvard si de ce nu vor sa se intoarca in tara
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO