Eveniment

Andrei Alexandrescu, românul care te invită să faci un tur video prin sediul Facebook, locul său de muncă

Andrei Alexandrescu, românul care te invită să faci un tur video prin sediul Facebook, locul său de muncă

Autor: Gândul

30.11.2011, 12:50 1004

Andrei Alexandrescu este unul dintre puţinii români care lucrează la Facebook. Are 40 de ani şi a plecat din România la patru ani după terminarea facultăţii, în 1998. A publicat mai multe cărţi şi articole despre programare, are un job de invidiat şi o familie căreia îi duce dorul în singura săptămână din lună pe care o petrece la sediul companiei din Palo Alto.

"Îmi doream foarte mult pe atunci să ajung în America, fiindcă era o emulaţie extraordinară în anii '90 în tehnologie şi în calculatoare şi voiam şi eu să fiu parte din ce se întâmplă acolo", îşi aminteşte Andrei. Şi a reuşit. Este cercetător la o companie care a revoluţionat conceptul de reţea socială şi are 800 de milioane de utilizatori în întreaga lume, dintre care aproape 4 milioane numai în România.

După 13 ani petrecuţi în Statele Unite, ştie ce înseamnă şi apreciază sistemul de lucru american, bazat pe meritocraţie şi recunoaşterea valorilor, dar spune că îi lipsesc cartierul Bucureştii Noi din Capitală, locul unde a crescut, şi sentimentul de familiaritate pe care nu l-a regăsit în altă parte şi pe care "îl va lua cu el în mormânt". Citiţi despre românul care lucrează la Facebook pe www.gandul.info

Cu unLIKEla pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO