Eveniment

Bunuri contrafăcute de 5 milioane de lei, găsite de poliţişti într-un container şi într-un camion

Bunuri contrafăcute de 5 milioane de lei, găsite de...

Autor: Cosmin Pirv

12.08.2023, 11:18 34

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanţa şi în punctul de trecere a frontierei Isaccea bunuri susceptibile a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei.

Vineri, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

În interiorul containerului au fost găsite aproximativ 4.650 articole electronice şi seturi de pixuri, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 751.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, poliţiştii au verificat, pe sensul de ieşire din ţară, un camion înmatriculat în Ucraina..

În compartimentul marfă au fost decoperite 4.614 articole vestimentare şi 68 trotinete electrice, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 4.237.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO