Eveniment

Ce spun analiştii. Sondajul lunar al INS: Şefii companiilor cred că între iulie-septembrie economia va creşte. Creşte economia, dar cresc şi preţurile

Ce spun analiştii. Sondajul lunar al INS: Şefii...

Autor: Roxana Rosu

29.07.2022, 00:05 613

Economia, pe ansamblu, va avea o evoluţie bună, cu excepţia industriei prelucrătoare, spun managerii de companii, potrivit Statisticii. Dacă aşa va fi, este un lucru rău, pentru că industria prelucrătoare este temelia industriei. Preţurile vor creşte accelerat în construcţii şi comerţ, potrivit sondajului INS.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru urmă­toarele trei luni o relativă stabi­li­tate a volumului pro­duc­ţiei (sold conjunctural +3%). Pentru activitatea de fabri­care a băuturilor se va înre­gistra cea mai mare creştere (sold conjunctural +39%).

Referitor la numărul de salariaţi, ei se aşteaptă la o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +36%).

În construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creşterea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +10%), în timp ce numărul de salariaţi rămâne neschimbat (sold conjunctural +1%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere accentuată a acestora (sold conjunctural +52 %).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO