Eveniment

Cel mai profitabil business din Romania: Universitatea Spiru Haret a castigat 50 mil. euro, anul trecut avand marja de profit de 48%

22.10.2009, 23:12 229

Spiru Haret, cea mai mare universitate de pe piata locala, carea fost implicata recent in cel mai puternic scandal dininvatamantul romanesc al ultimilor ani, a raportat in 2008 unexcedent de 178 mil. lei (48,5 mil. euro) la venituri de 373 mil.lei (101,5 mil. euro), arata datele de pe site-ul Ministerului deFinante.

Anul trecut, veniturile universitatii private au urcat cu50% comparativ cu exercitiul financiar din 2007, in timp ceexcedentul raportat de universitatea privata a crescut cu aproape60%. Excedentul reprezinta diferenta intre veniturile realizate sicheltuielile inregistrate si poate fi asimilat profitului obtinutde companii. Cheltuielile universitatii s-au ridicat la 53 mil.euro, ceea ce inseamna ca la finalul anului Spiru a ramas cu 48,5mil. euro in conturi.

Gheorghe Bondrea, presedinte si rector al Universitatii SpiruHaret, este astfel cel mai profitabil manager din Romania, inconditiile in care nicio companie privata mare nu a avut marje deprofit atat de mari anul trecut.

Niciuna din companiile din top 100 in functie de cifra deafaceri nu a raportat o marja de profit mai mare de 44% in 2008,aceasta fiind atinsa doar de producatorul de ciment Lafarge.

Spiru Haret este cea mai mare si cea mai bogata universitate depe piata locala din punctul de vedere al veniturilor si a devenitcunoscuta in acest an dupa ce fostul ministru al educatiei,Ecaterina Andronescu, a scos in afara cadrului legal institutia, caurmare a lipsei acreditarilor pentru anumite specializari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO