Eveniment

Cine sunt cei cinci care vor supraveghea finanţele statului

24.06.2010, 00:00 26

BNR, Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Institutul BancarRomân (IBR) au trimis încă din data de 21 iunie în Parlament numelecelor nominalizaţi pentru un loc în Consiliul Fiscal, dar esteneclar de ce parlamentarii nu au făcut aceste numiri până înprezent.

Ieri, reprezentanţii Parlamentului au spus pentru ZiarulFinanciar că aceste nominalizări nu au fost făcute, deşitermenul-limită expirase.

Noii numiţi în Consiliul Fiscal sunt Răzvan Stanca din parteaBNR, Silviu Şeitan din partea IBR, Gabriel Mateescu din partea ARB,Lucian Liviu Albu din partea Academiei Române şi Tatiana Moşteanudin partea Academiei de Studii Economice. Potrivit legiiresponsabilităţii fiscale, semnată în cadrul acordului cu FMI şiasumată de Guvern, trebuie să se înfiinţeze Consiliul Fiscal,format din cinci membri "cu experienţă în domeniul politicilormacroeconomice şi bugetare, care va sprijini activitatea Guvernuluişi Parlamentului în cadrul procesului de elaborare şi derulare apoliticilor fiscal-bugetare, pentru a asigura calitatea prognozelormacroeconomice care stau la baza proiecţiilor bugetare şi apoliticilor fiscal-bugetare pe termen mediu şi lung", se arată înscrisoarea trimisă de ministrul finanţelor Sebastian Vlădescu cătresecretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO