Eveniment

Cresterea numarului de locuri de munca, pe lista ministrului muncii

13.04.2007, 19:40 22

Paul Pacuraru, noul ministru al Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse a declarat ca prioritatile sale ca nou ministru sunt cresterea numarului locurilor de munca si imbunatatirea gradului de calificare al angajatilor, precum si rezolvarea problematicii nivelului de trai si al saraciei.
"Vom favoriza cresterea numarului locurilor de munca prin lansarea oportunitatilor de calificare in colaborare cu directiile de specialitate din minister, precum si prin atragerea investitorilor", a precizat Pacuraru. El a adaugat ca, desi statistic, nivelul somajului a scazut si dinamica economica este pozitiva, in termeni reali, aproape 20% din populatie se afla sub pragul saraciei.
In plus, Pacuraru a declarat ca raportul pensionari-angajati a crescut de la 0,75 la 1,1 in favoarea pensionarilor care sunt sustinuti de un numar mai mare de angajati. Despre sistemul public de pensii, ministrul a precizat ca exista inca multe probleme de rezolvat. "In ultimii patru ani, pensiile au trecut, dar cresterile au fost nesemnificative. Marind numarul locurilor de munca si salariile vom reusi sa marim si pensiile", a completat noul ministru. Conform estimarilor Comisiei Nationale de Prognoza, pana in 2013 salariile si venitul mediu pe economie se vor dubla producandu-se astfel o majorare semnificativa a puterii de cumparare.
Pacuraru a precizat ca va insista pe introducerea unui sistem online a contributiilor de pensii pentru a evita astfel aglomeratia. Pacuraru, care este de formatie sociolog, spune ca a observat o lipsa a instrumentelor de evaluare a politicilor sociale. Printre obiectivele sale se numara si instaurarea unor institutii cu rol de observatori sociali, precum si lansarea unor instrumente de masurare a nivelului de trai.
In privinta cabinetului sau, ministrul a declarat ca e posibil ca numarul autoritatilor din minister sa creasca odata cu reorganizarea. Pana acum ministrul a primit 30 de CV-uri din toata tara in vederea ocuparii postului de secretar de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO