Eveniment

Cumnatul lui Năstase şi Ion Ghizdeanu, şeful Prognozei, au fost propuşi pentru conducerea CSSPP

Cumnatul lui Năstase şi Ion Ghizdeanu, şeful Prognozei, au fost propuşi pentru conducerea CSSPP

Autor: Roxana Pricop

24.06.2011, 00:04 482

Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase şi fostpreşedinte al companiei de asigurări UNITA, este susţinut deUniunea Social Liberală (USL) pentru un loc între cele treidisponibile la conducerea Comisiei de Supra­veghere a Sistemului dePensii Private (CSSPP). Pe lista de cinci candidaţi este propus şiIon Ghizdeanu, şeful Comisiei Naţionale de Prognoză.

Mandatul de membru în Consiliul CSSPP este pe o perioadă decinci ani şi presupune implicarea în reglementarea şi supraveghereasistemului de pensii private care a strâns contribuţii de peste 1,3mld. euro de la 5,3 mi­lioane de participanţi.

Cinci candidaţi s-au înscris pentru cele trei locuri ce vorrămâne libere începând din 28 iunie la conducerea Comisiei deSupraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Partidele politice au propus trei candidaţi. Dan Odobescu,cumnatul fostului premier Adrian Năstase şi fost preşedinte alcompaniei de asigurări UNITA, este susţinut de USL pentru funcţiade membru în Consiliul CSSPP. Licenţiat al Facultăţii de Drept,având o specializare în drept internaţional la ASE, Dan Odobescuşi-a completat studiile, absolvind cursurile de Drept aleUniversităţii din Frankfurt şi a obţinut o specializare îneco­nomie la Universitatea Stanford din California.

"Am fost propus pentru conducerea CSSPP pentru că s-a căutat unprofesionist, iar experienţa mea juridică şi economică mă recomandăpentru această funcţie de con­ducere", a spus Dan Odobescu.

Alături de Dan Odobescu, pentru cele trei locuri rămase libereîn Consiliul CSSPP mai candidează din partea grupurilor politiceToma Cristian Vasile, fost director cabinet la Ministerul Muncii,Familiei şi Protecţiei Sociale susţinut de UNPR, şi Ion Ghizdeanu -şeful Comisiei pentru Prognoză - propus de PDL.

Miercuri, 22 iunie, toţi cei trei candidaţi din parteapartidelor politice au primit vot favo­rabil din partea membrilorcomisiilor reunite pentru finanţe şi, respectiv, pentru muncă dinCamera Deputaţilor şi Senat.

Luni, 27 iunie, urmează să fie audiaţi şi cele două propuneridin partea Consiliului Eco­no­mic şi Social: Vlad Soare şi DragoşMihalache. Candidaturile urmează să fie supuse votului plenuluiParlamentului săptămâna viitoare. Vlad Soare şi Dragoş Mihalachecandidează pentru un al doilea mandat la conducerea Comisiei,actualul mandat urmând să expire pe 28 iunie.

Comisia de Supraveghere este condusă din funcţia de preşedintede Mircea Oancea, al cărui mandat expiră anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO