Eveniment

Florin Cîţu: Reducerea temporară a TVA la gigacalorie la 5% poate fi o măsură bună

Florin Cîţu: Reducerea temporară a TVA la gigacalorie...

Autor: Gabriel Pecheanu

07.12.2021, 13:16 3708

Reducerea temporară a TVA la gigacalorie la 5% poate fi o măsură bună, însă subiectul trebuie discutat cu responsabilii Comisiei Europene, spune liderul PNL, Florin Cîţu.

„Este o discuţie, o propunere pentru două luni de zile să fie redus temporar TVA la gigacalorie la 5%. Am recomandat o discuţie cu Comisia Europeană dacă este ok, pentru că este o reducere de venituri. Orice reducere de venituri trebuie discutată cu Comisia Europeană. Trebuie discutat dacă măsura este ok. Din punctul meu de vedere dacă poate fi susţinută de buget pentru că înseamnă o reducere a veniturilor la buget, atunci poate să fie făcută", a afirmat Cîţu, la Senat.

El a precizat că această măsură a fost propusă de Ministerul de Finanţe.

„Eu mă uit doar dacă nu destabilizează bugetul, pentru că înseamnă reducere de venituri. Dar, dacă această reducere de venituri poate să fie compensată în altă parte şi dacă se va vedea în preţuri, este o măsură bună. (...) Iniţial au fost două luni, putem discuta trei luni”, a completat Florin Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO