Eveniment

Incendiu la un depozit de armament din Rusia. Peste 28.000 de persoane, evacuate

Incendiu la un depozit de armament din Rusia. Peste 28.000 de persoane, evacuate

Autor: Mediafax

03.06.2011, 09:42 384

Un incendiu a izbucnit la un depozit de armament din centrulRusiei, în noaptea de joi spre vineri, determinând autorităţile săevacueze peste 28.000 de persoane, au anunţat surse oficiale.

Patru persoane care au suferit arsuri au fost spitalizate, aprecizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, într-un comunicatpublicat vineri dimineaţă.

"În total, peste 28.000 de persoane au fost evacuate", a adăugatministerul.

Peste o sută de pompieri luptau împotriva focului, în special cuajutorul unor avioane Canadair, la acest depozit unde sunt stocatecirca 10.000 de tone de obuze.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării, IgorKonashenkov, nu s-au înregistrat victime în rândul personaluluimilitar de la depozit. "Totul este în flăcări şi explodează", aafirmat acesta în cursul nopţii, fără a putea preciza cauzeleincendiului, produs în apropiere de oraşul Ijevsk, în regiuneaUdmurtia.

"Intensitatea exploziilor (obuzelor) a scăzut uşor", potrivitMinisterului pentru Situaţii de Urgenţă, care a subliniat că"satele învecinate şi oraşul Ijevsk nu sunt în pericol".

Incendiul a izbucnit cu puţin timp înainte de miezul nopţii, îndepozitul situat în apropiere de satul Pugaşiovo, de lângă Ijevsk.Obuzele care se aflau în depozit au explodat.

Exploziile în depozite de armament sunt relativ frecvente înRusia şi sunt în general cauzate de echipamentele învechite şi demăsurile de securitate precare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24