Eveniment

Inflaţia încă le dă emoţii investitorilor: Acţiunile europene au urmat pieţele asiatice în scădere vineri, în timp ce investitorii au asimilat cifrele privind inflaţia americană

Inflaţia încă le dă emoţii investitorilor:...

Autor: Ştefan Stan

13.10.2023, 11:18 398

Acţiunile europene au urmat pieţele asiatice în scădere în prima parte a zilei de vineri, în timp ce investitorii au asimilat cifrele privind inflaţia americană mai mari decât se aşteptau şi au privit cu interes rezultatele din trimestrul al treilea ale celor mai mari trei bănci americane, scrie FT. 

Indicele Stoxx Europe 600 la nivel regional a scăzut cu 0,1%, la fel ca şi indicele Cac 40 din Franţa. Indicele FTSE 100 din Londra a înregistrat câştiguri minore, iar Dax din Germania a scăzut cu 0,2 procente.

Contractele care urmăresc indicele de referinţă de pe Wall Street, S&P 500, şi cele care urmăresc indicele Nasdaq 100, puternic tehnologic, au rămas stabile înainte de deschiderea la New York. JPMorgan Chase, Wells Fargo şi Citigroup îşi vor publica cele mai recente rezultate în cursul zilei de astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24