Eveniment

Inspectorii sanitari au amendat cu peste 90.000 de lei mai multe unităţi de pe litoral

Inspectorii sanitari au amendat cu peste 90.000 de lei...

Autor: Anca Olteanu

24.07.2017, 15:52 43

„În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare ale acestora”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor cu amendat, sâmbătă, cu 2.000 de lei un restaurant din staţiunea Eforie, după ce au constatat mai multe deficienţe. De asemenea, o altă unitate a fost amendată cu 2.000 de lei, după o sesizare primită la Call Center-ul ANSVSA.

În perioada 17-23 iulie au fost confiscate şi retrase de la vânzare 15 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

„În perioada 17-23 iulie, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 206 unităţi localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Controalele s-au desfăşurat în: 88 de restaurante, 5 pizzerii, 19 unităţi tip fast-food, 6 braserii, 16 unităţi tip bufet, 17 baruri, două snack baruri, două unităţi de tip bistro, două cantine din tabere şcolare, o pensiune, 22 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 rulote, o tonetă de îngheţată şi o autoutilitară, potrivit ANSVSA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO