Eveniment

Isărescu: Băncile au o reţea cu vânzători de credit de consum care nu ştiu să citească un bilanţ

Isărescu: Băncile au o reţea cu vânzători de credit de consum care nu ştiu să citească un bilanţ
30.11.2010, 14:56 16

Băncile comerciale şi-au dezvoltat reţeaua teritorială dupămodelul de consum, iar puţini angajaţi din sucursale ştiu săcitească un bilanţ, ceea ce le limitează să se reorienteze cătrefinanţarea economiei reale, apreciază guvernatorul Băncii Naţionalea României, Mugur Isărescu, citat de Mediafax Business.

"Băncile vor fi interesate (pentru co-finanţare - n.r.), nuvorbesc pe bază de speranţe, au lichiditate, n-au într-adevărreţea, nu mai este niciun secret, băncile n-au reţea, s-audezvoltat pe modelul de consum, şi toată reţeaua teritorială eîmbibată cu vânzători de credit. Băncile, vreţi nu vreţi, suntinstituţii care nu pot trăi fără credit şi fără profit", a spusIsărescu.

Oficialul BNR crede că pe măsură ce băncile vor constata căpopulaţia care se putea îndatora s-a îndatorat, iar aici creştereava fi modestă, vor căuta alte nişe, alte metode şi direcţii, fiinddoar o chestiune de timp. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24