Eveniment

Jumatate din exporturile IMM-urilor, productie in lohn

29.09.2006, 20:00 36

Jumatate din exportul realizat de firmele mici si mijlocii se realizeaza in sistem lohn, ceea ce inseamna ca multe dintre IMM-uri sunt infiintate si activeaza tocmai cu scopul de a face exporturi in regim de procesare activa, reiese din datele Agentiei pentru IMM si Cooperatie (ANIMMC). "Ponderea exporturilor in regim lohn a IMM-urilor in totalul exporturilor firmelor mici si mijlocii este de aproape 50%. Aceasta arata ca cele mai multe IMM-uri romanesti sunt puternic dependente de partenerul extern in ceea ce priveste exportul", se arata intr-un raport privind activitatea de export a IMM-urilor in perioada 2002-2005, realizat de ANIMMC. Exporturile IMM-urilor din industria textila sunt aproape in totalitate in lohn, acest sector avand cea mai mare contributie la volumul total al exportului in sistem lohn realizat de firmele mici si mijlocii.
Si industria mecanica a inregistrat niveluri ridicate ale exportului in lohn. Anul trecut valoarea exporturilor realizate de IMM a fost de 7,3 miliarde de euro, in timp ce importurile au fost de aproape 16 miliarde de euro. Fata de cifrele corespunzatoare din 2004, aceasta inseamna o crestere cu 9% a exporturilor si cu 21,1% a importurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO