Eveniment

Motoarele industriei au frânat anul trecut

Motoarele industriei au frânat anul trecut

Cristian Pârvan, secretar general al AOAR. Mediafax Foto

Autor: Claudia Medrega, Adrian Cojocar

11.01.2013, 00:07 796

Producţia industrială, unul dintre cei mai importanţi indicatori din economie, a dat semne de oboseală spre finalul anului trecut, iar unii analişti iau în considerare scenariul revenirii PIB în teritoriul negativ în 2012 şi o creştere economică modestă, de 1-1,5%, în 2013.

În noiembrie, producţia industrială a înregistrat un declin de 1,3% faţă de aceeaşi lună din 2011, reprezentând cea mai mare scădere din ultimii trei ani.

"Scăderea producţiei industriale este un fenomen îngrijorător pentru că nu am mai avut un trimestru de scădere de foarte multe trimestre şi industria era cea care susţinea până acum PIB-ul României. După părerea noastră, economia românească nu poate să crească în acest an dacă producţia industrială se contractă", spune Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

Majoritatea analiştilor şi-au ajustat prognozele pentru creşterea din 2012 spre 0-0,5%, dar există şi opinii care indică riscul trecerii PIB pe minus. Estimările pentru 2013 indică o creştere economică în intervalul 1-1,5%.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO