Eveniment

Pepsi plateste 0,5 mil. $ pe IT in noua fabrica

02.11.2009, 23:05 21

Imbuteliatorul Pepsi Americas a dat circa 0,5 mil. dolari pedezvoltarea infrastructurii IT in fabrica din Dragomiresti (judetulIlfov) inaugurata in luna septembrie.
Furnizorul sau de servicii informatice pentru acest proiect estecompania IIRUC Service, parte a grupului austriac RaiffeisenInformatik.
"In cadrul contractului incheiat pentru unitatea de productie aPepsi Americas Romania, cu o valoare de pana la 500.000 de dolari,IIRUC Service va furniza si suportul IT pana in 2012, cuposibilitatea de extindere a perioadei de furnizare pentru acesteservicii", au declarat reprezentantii IIRUC Service.
Producatorul Pepsi a investit pana acum 85 mil. dolari in fabricade la Dragomiresti.
Pana la finele lui 2011 vor fi aduse mai multe linii deimbuteliere, investitiile in primul proiect greenfield local alPepsi Americas urmand sa ajunga la 150 mil. dolari.
Fabrica functioneaza in acest moment cu o singura linie deproductie pentru ice tea-ul Lipton, cu o capacitate anuala de 15milioane de unitati (unit cases), urmand ca in 2011, in a doua fazade dezvoltare a proiectului, capacitatea sa fie de patru ori maimare.
In total ar urma sa fie aduse 4-5 linii suplimentare de imbutelierela Dragomiresti pana la finele lui 2011.
Pepsi Americas a realizat anul trecut vanzari de aproximativ 200mil. euro in 2008 pe piata romaneasca, fiind al doilea mare jucatorpe segmentul bauturilor non-alcoolice.
IIRUC Service a avut o cifra de afaceri de 4,7 mil. euro in primelesase luni ale anului, in crestere cu 84% fata de aceeasi perioadadin 2008. Compania are circa 350 de angajati si aproximativ 25.000de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO