Eveniment

Porsche Romania are client pentru un Bentley de aproape 300.000 de euro

Porsche Romania are client pentru un Bentley de aproape 300.000 de euro

Bentley Brooklands este cel mai scump model din gama, realizat intr-o editie limitata de 550 de unitati

28.08.2008, 19:00 22

Porsche Romania, cel mai mare jucator de pe piata importurilor auto, care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de peste 1 miliard de euro, va demara oficial activitatea de comercializare a modelelor Bentley la inceputul lunii octombrie.
"Activitatea propriu-zisa a diviziei marcii Bentley in cadrul Porsche Romania a fost demarata saptamana trecuta. Pana la inaugurarea noului centru in care vor fi amplasate showroom-urile marcilor de lux ale grupului VW-Audi, Bentley va expune doua modele in cadrul unui showroom amenajat in centrul Porsche Bucuresti Nord (unde se mai regaseste si un showroom Porsche, Audi si VW - n.red.)", a declarat pentru ZF Adrian Pascu, director de marca Bentley si Lamborghini in cadrul companiei. Colaborarea dintre Bentley si Porsche Romania a inceput in septembrie anul trecut, odata cu autorizarea primului service al marcii in Romania.
Cel mai ieftin model Bentley disponibil pe piata locala va fi limuzina Continental Flying Spur, cu un pret de pornire de 152.500 de euro, fara TVA, in timp ce Brooklands, cel mai scump model din gama, realizat intr-o editie limitata de 550 de unitati, are un pret de 295.000 de euro - cu aproape 100.000 de euro mai scump decat un Ferrari 612 Scaglietti. "In prezent suntem in discutii cu mai multi clienti pentru a achizitiona un model Bentley. Exista inclusiv un client interesat de a achizitiona un model Brooklands", a spus Pascu, care a precizat ca primul model Bentley va fi livrat oficial in toamna acestui an. In primele sapte luni ale acestui an pe piata locala s-au inmatriculat 45 de modele Bentley, importate neoficial, dintre care 17 au reprezentat modele noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO