Eveniment

Preşedintele Iohannis va semna în 3 aprilie decretul de reovcare a vicepremierului Daniel Constantin

Preşedintele Iohannis va semna în 3 aprilie decretul de...

Autor: Departamentul Politic

31.03.2017, 13:49 37

Premierul Sorin Grindeanu a spus, joi seara, la România TV, că i se pare "ciudat" că preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat încă decretul de revocare din Executiv a lui Daniel Constantin, adâugând că îl miră ritmul şefului statului.

"I-am trimis luni după-amiază propunerile pe care le avem. Şi pe mine mă miră acest ritm. E dreptul legal al preşedintelui de a-şi lua un drept de 45 de zile, dacă nu mă înşel. E adevărat că eu nu lucrez cu acest ritm şi probabil mulţi dintre noi nu lucrăm cu ritmul ăsta. E ciudat", a apreciat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai spus că a semnat revocarea lui Daniel Constantin din funcţia guvernamentală, deoarece acesta nu şi-a dat demisia din funcţia de vicepremier şi ministru al Mediului.

Biroul Politic Central al ALDE a votat retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele Daniel Constantin, cu 86 de voturi "pentru" şi 12 "împotrivă".

Potrivit articolului 10 din Legea privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor ”numirea în funcţia de membru al Guvernului, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, se face de Preşedintele României, la propunerea primului-ministru”, fără a se face referire însă la un termen expres în care preşedintele să semneze decretul din revocare a unui ministru.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels