Eveniment

Preşedintele USR, despre reacţia CE: Este firească. Mişcarea lui Toader îndepărtează România de ridicarea MCV

Preşedintele USR, despre reacţia CE: Este firească....

Autor: Iasmina Ardelean

23.02.2018, 14:12 72

„Mesajul Comisiei Europene este în linie cu declaraţiile anterioare ale preşedintelui Juncker şi ale vice-preşedintelui Timmermans. Este o reacţie firească şi normală şi o reacţie pe care toată lumea o aştepta şi care, iată, a venit la nici 24 de ore. De asemenea, exact acum două zile eu am avut o întâlnire la Bruxelles cu doamna Vera Jourova, Comisar european pe Justiţie, toate mesajele din spaţiul european fiind consecvente pe linia conform căreia statul de drept este o valoare care la nivel european nu poate fi ignorată şi Comisia Europeană este foarte îngrijorată de atacurile la justiţie din ultimul an, încercarea de a modifica legile justiţiei în sensul slăbirii evidente a instituţiilor”, a declarat Barna.

Liderul USR a adăugat că, prin prezentarea raportului de către Tudorel Toader, este alimentată preocuparea şi îngrijorarea Comisiei Europene.

„Mişcarea de ieri, pe care Tudorel Toader a făcut-o în numele şi, evident, pentru interesul direct al lui Liviu Dragnea, are ca şi consecinţe îndepărtarea şi mai tare a perspectivelor ca MCV-ul să fie ridicat şi România să intre, cumva, în zona democraţiilor acceptate din Europa”, a susţinut Barna.

Comisia Europeană a precizat că monitorizează evoluţia procedurilor iniţiate împotriva procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, adăugând că ar putea fi făcută o reevaluare a rapoartelor MCV în privinţa DNA, dacă presiunile vor începe să afecteze lupta împotriva corupţiei.

Tudorel Toader a cerut joi, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO