Eveniment

Proprietarii imobilelor degradate, obligaţi să le repare

29.07.2010, 23:05 47

Proprietarii imobilelor degradate vor fi obligaţi să finanţezelucrări exterioare, precum reparaţii, tencuieli şi zugrăveli, şivor fi scutiţi temporar de impozit pe clădire dacă execută lucrareaîn regie proprie, în caz contrar fiind sancţionaţi cu amendă pânăla 10.000 de lei sau chiar cu închisoare.

Lucrările trebuie derulate din propria iniţiativă aproprietarului, persoane fizice sau juridice, sau la simpla cererea autorităţilor locale. Obligaţia acestor lucrări nu va fi însăvalabilă pentru construcţii expertizate tehnic şi încadrate înClasa I de risc seismic şi pentru blocuri reabilitate termic sauînscrise în programele locale pentru executarea lucrărilor dereabilitare termică, conform unui proiect de ordonanţă obţinut deMEDIAFAX. Termenul pentru executarea lucrărilor de intervenţie vafi de şase luni de la data primirii de către proprietar a uneinotificări din partea autorităţii locale şi poate fi extins doar cucel mult două luni şi numai cu acordul primarului, emis în bazaconcluziilor unei note tehnice de constatare, în funcţie de naturaşi amploarea lucrărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO