Eveniment

Reacţia ministrului delegat pentru Buget: Cei doi miniştri din MFP nu-şi asumă documentul; nu-mi dau demisia dacă a fost făcut în MFP

Reacţia ministrului delegat pentru Buget: Cei doi...

Autor: Ovidiu Tempea

13.11.2014, 22:53 725

Agenţia de presă MEDIAFAX a publicat miercuri seara un document elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) - ministrul delegat pentru Buget, care cuprinde mai multe propuneri de ordin fiscal, printre care renunţarea la cotă unică de 16%, începând din 2016 şi introducerea cotei progresive de impozitare a venitului, în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%.

De asemenea, documentul include propunerea de creştere a impozitelor locale pe proprietate cu câte 25% în 2015 şi 2016.

Iniţial, Darius Vâlcov a afirmat că Ministerul Finanţelor Publice nu recunoaşte existenţa acestui document, insistând că ceea ce a prezentat MEDIAFAX nu a fost elaborat în cadrul instituţiei.

Întrebat dacă este dispus să demisioneze din funcţie în cazul în care se demonstrează că documentul prezentat de MEDIAFAX a fost elaborat, scris şi printat în Ministerul Finanţelor Publice şi distribuit în Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget, Vâlcov a afirmat că nu poate răspunde pentru toţi angajaţii din instituţie.

În acest context, Darius Vâlcov a precizat că Ministerul Finanţelor Publice, prin cei doi miniştri, făcând referire la el şi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, nu-şi asumă acel document.

Vâlcov a mai răspuns că nu ştie ce alte măsuri ar mai putea lua în calitate de ministru delegat pentru Buget, în afară de a face o dezminţire publică, chiar dacă este convins că acel document nu a fost elaborat de Ministerul Finanţelor.

Pe de altă parte, Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a transmis un comunicat prin care afirmă că nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, iar în instituţie, autoritatea în ceea ce priveşte stabilirea politicii fiscale, nu s-a fãcut niciodată un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO