Eveniment

Restaurantele fac front comun impotriva taxei pe fast-food

07.01.2010, 23:12 23

Reprezentantii celor mai mari restaurante din Romania audiscutat cu producatorii si distribuitorii produselor junk-food, aidulciurilor si ai bauturilor carbogazoase in vederea infiintariiunui organism care sa le reprezinte interesele in fataautoritatilor care au propus, la inceputul acestei luni, taxa pefast-food.

"Deocamdata suntem in discutii pentru a ajunge la o opiniegenerala si apoi vom decide sub ce forma vom merge sa discutam cuautoritatile", a declarat Marian Gogu, brand manager al retelei derestaurante cu servire rapida KFC.

Initiativa a apartinut reprezentantilor restaurantelor fast-foodBurger King, care au discutat pana in prezent cu McDonald's, KFC,Pizza Hut sau Trotter Prim, companie care opereaza branduri ca CityGrill, Buongiorno, Caru' cu Bere sau Hanu' Berarilor, dar si cuproducatorii produselor luate in vizor de Ministerul Sanatatii.

"Au protestat si producatorii de mezeluri pentru ca nimeni nustie cum se va aplica aceasta taxa, daca se va aplica doar inrestaurante sau si in magazine. Taxa este discriminatorie pentru caau fost luate in calcul restaurantele, in contextul in care amputea spune ca orice produs poate fi catalogat ca fiind nociv.Intrebarea este: Cu ce este mai nociv salamul folosit in pizzadecat cel pe care il achizitionam din supermarket?", se intreabaRemus Tiuca, directorul general al Burger King.

Conducerea acestor restaurante spune ca efectul ar finedeclararea veniturilor de catre unele unitati sau inchidereaaltora si reducerea personalului, mai ales in cazul marilorcorporatii. "Tinand cont ca nu este momentul potrivit pentru o nouataxa, vrem sa solicitam o intalnire oficiala, pentru ca pana inprezent nu ne-a contactat nimeni din cadrul ministerului. In primulrand vrem sa ne explice ce urmaresc prin aceasta taxa, pentru capana acum nu au dat explicatii concrete, dar cel mai important e sacerem eliminarea unei astfel de taxe, daca ea va fi aprobata. Maiau putin si pun taxa si pe fum sau pe aerul respirat de clienti",afirma Tiuca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO