Eveniment

Romar investeste intr-un hotel in Covasna

17.02.2006, 22:38 16

Furnizorul de servicii medicale Romar va investi prin intermediul companiei International Spa Hotel circa 5 mil. euro intr-un hotel situat in statiunea Covasna. Proiectul consta in transformarea cladirii care a avut initial destinatia de Casa de Cultura oraseneasca, unde va fi amenajat un complex turistic dotat cu baza de tratament, centru de sanatate, respectiv sala de spectacol.

International Spa Hotel are ca actionar majoritar Consiliul Local Covasna care a participat la capitalul societatii cu cladirea, Romar fiind finantatorul. Pe masura ce se va derula investitia, cota Consiliului Local va scadea, urmand ca investitorul sa preia o cota mai mare din actiunile firmei. Directorul general al firmei International Spa Hotel, Georgeta Stefan, a declarat ca lucrarile vor incepe imediat ce vremea o va permite si ar trebui finalizate in 18 luni.

"Conform proiectului dimensiunea camerelor sunt concepute pentru rangul unui hotel de patru stele, dar deocamdata nu ne-am decis daca hotelul va fi de trei sau patru stele, facem un studiu de piata externa vis-a-vis de cerere, fiindca se pare ca interesul este mai mare fata de hotelurile de trei stele", spune Stefan.

Noul hotel va avea sase etaje, 70 de camere plus 12 apartamente, un restaurant cu 120 de locuri, o sala de spectacole cu 300-350 de locuri, o baza de tratament cu 250 de locuri, respectiv un centru de relaxare Spa. Valoarea totala a investitiei se ridica la 5 mil. euro, suma in care nu este inclusa si dotarea bazei de tratament.

Proiectul a fost aprobat de autoritatile locale in octombrie 2004.

Oficialii Romar spun ca au ales sa faca aceasta investitie doar pentru ca are legatura cu activitatea de baza a firmei, adica furnizarea de servicii medicale.

"Noi investim in cladiri care au legatura cu partea medicala, iar acest proiect prin partea de tratament are legatura cu obiectul nostru de activitate", a declarat pentru ZF Georgeta Serban, directorul general al Romar. Ea a adaugat ca firma nu vizeaza alte investitii in domeniul hotelier.

Cu afaceri anuale de peste 6 mil. euro, Romar Medical detine o retea de peste 30 de clinici din intreaga tara si opereaza o maternitate privata in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24