Eveniment

Statisticile reci nu reflectă realitatea oamenilor. Janet Yellen, Secretarul Trezoreriei SUA: Mulţi americani încă se luptă cu inflaţia. Costul vieţii a crescut substanţial şi este un motiv real de îngrijorare

Statisticile reci nu reflectă realitatea oamenilor....

Autor: Ştefan Stan

24.05.2024, 12:50 157

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că „creşterile substanţiale” ale costului vieţii reprezintă o „problemă pentru mulţi oameni”, în timp ce inflaţia persistentă afectează poziţia preşedintelui Joe Biden în rândul alegătorilor înainte de alegerile din noiembrie, scrie FT. 

Preţurile pentru locuinţe şi bunuri de uz curent sunt încă ridicate pentru mulţi alegători, a recunoscut Yellen, în ciuda creşterii puternice a salariilor din ultimele luni.

„Ei văd acest lucru atunci când cumpără alimente. Ei văd acest lucru în ceea ce priveşte chiriile. Cu ratele mai mari la creditele ipotecare, este greu pentru tinerii care ar dori să cumpere o casă să intre pe piaţă", a declarat Yellen într-un interviu acordat joi Financial Times.

„Deşi salariile au crescut semnificativ şi, cel puţin în medie, mai mult decât au crescut preţurile, există creşteri substanţiale ale preţurilor care sunt importante pentru oameni - şi sunt creşteri substanţiale într-o perioadă relativ scurtă de timp care sunt foarte vizibile pentru oameni”, a spus ea.

Comentariile celui mai înalt oficial economic al SUA vin în contextul în care sondajele de opinie arată că Biden continuă să fie în urma rivalului său republican Donald Trump, cu puţin peste cinci luni înainte de alegerile prezidenţiale.

De asemenea, sondajele indică în mod constant că respondenţii nu îi atribuie lui Biden performanţa puternică a economiei americane din ultimele luni, inflaţia fiind în continuare una dintre principalele lor preocupări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24