Eveniment

Terenul in Jucu: de la 300 de euro la 500.000 de euro hectarul

21.01.2008, 19:08 11

Venirea finlandezilor a schimbat deja viata celor 4.400 de locuitori ai comunei Jucu, unde pana acum activitatea principala era agricultura de subzistenta.
"Multe s-au schimbat de la venirea Nokia. In primul rand oamenii au inceput sa aiba sperante. Nu mai exista teama ca nu au unde sa lucreze. Exista o adevarata efervescenta. Jucu a inviat. Inainte, oamenii traiau din agricultura de subzistenta, acum au inceput sa-si faca ferme, au inceput sa construiasca", sustine Aurel Marc, inspectorul financiar al primariei.
Dupa anuntarea investitiei, la Jucu au aparut aproximativ 20 de ferme moderne de crestere a animalelor. "Oamenii sunt mai increzatori sa faca asemenea investitii intrucat au siguranta ca vor avea cui sa-si vanda produsele", explica Marc. Totodata a crescut interesul pentru investitiile imobiliare. "La ora actuala s-au emis autorizatii de construire si sunt in diferite faze de executie 39 de case si 3 blocuri. Totodata, in 2007 s-au inregistrat tranzactii imobiliare in valoare de 2,5 mil. euro. Oamenii isi construiesc cu banii primiti sau isi amenajeaza casele", a mai sustinut Marc.
Preturile terenurilor au crescut foarte mult: "Daca inainte puteai sa cumperi un hectar de teren cu 300 de euro acum s-a ajuns ca pe un metru patrat sa se ceara 50 de euro si sa se ajunga pana la 100 de euro", a detaliat angajatul primariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO