Eveniment

Tohani investeste 2 mil. euro

14.01.2004, 00:00 14

Producatorul de vin Tohani va investi, in acest an, circa doua milioane de euro pentru construirea si dotarea unui centru de vinificatie, o parte din fonduri provenind de la agentia SAPARD, a declarat, ieri, Miron Gabriel, directorul comercial al firmei.
"Investitia vizeaza atit realizarea complexului de vinificatie, cit si achizitionarea unei noi linii de imbuteliere, astfel incit sa putem satisface solicitarile partenerilor externi", a declarat Miron.
Aproximativ 60% din productie este exportata, atit in vrac, cit si imbuteliat, in Germania, Statele Unite, Belgia si Franta, unde sint livrate cu precadere vinuri rosii.
Tohani a produs, anul trecut, circa 4,5 milioane de litri de vin, din care 60% reprezinta vinuri albe iar restul vinuri rosii. Firma exploateaza o suprafata de peste 1.300 de hectare de vita de vie, din care 900 de hectare sint concesionate de la Agentia Domeniilor Statului.
Tohani a inregistrat, anul trecut, o cifra de faceri de 140 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO