Eveniment

Urban & Asociatii recupereaza amenzile romanilor in UE

23.08.2006, 20:52 20

Urban & Asociatii, companie specializata in recuperarea de creante, a incheiat un protocol cu societatea europeana Parktrade Europe AG, in baza caruia va recupera contravaloarea amenzilor de parcare si de trafic neachitate in tarile membre ale Uniunii Europene de catre soferii romani.
Sanctiunile aplicate cetatenilor romani - incepand de la amenzi de parcare pana la amenzi de incalcare a regulilor de circulatie - vor fi raportate de catre autoritatile locale si departamentele de politie din tarile membre ale UE catre reteaua Parktrade Europe, care la randul ei le va trimite spre recuperare catre Urban si Asociatii.
"Odata achitata contravaloarea amenzii de circulatie de catre soferii romani, banii se vireaza automat catre Parktrade care, in baza contractelor incheiate cu autoritatile locale si ministerele de interne din tarile Uniunii Europene, le transfera aceste sume", potrivit reprezentantilor Urban & Asociatiei.
Urban & Asociatii a fost achizitionata anul acesta de catre o divizie specializata din cadrul grupului financiar austriac Erste pentru 2 mil. euro. Societatea si-a triplat anul trecut cifra de afaceri, ajungand la peste 1 milion de euro.
Compania si-a inceput activitatea de recuperare a debitelor in 1997, dupa ce pana atunci compania oferea servicii clasice de asistenta si reprezentare juridica. Urban & Asociatii concureaza pe piata de profil cu KSI Kasolvenzia (Germania) sau Coface Intercredit (Franta), ambele fiind active pe plan local prin intermediul propriilor subsidiare.
Printre clientii companiei se numara Volksbank, Societatea Romana de Televiziune, Michelin, Altex, Domo, Flanco, Societatea Romana de Radiodifuziune, Coats Romania, Contor Zenner, Pneurom Pirelli, Lindab sau Gerovital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO