Eveniment

Vasile Blaga şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Internelor. Într-o lună de zile tripleta BVB a dispărut din guvern

Vasile Blaga şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Internelor
27.09.2010, 11:09 102

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi-aprezentat luni dimineaţă la Palatul Victoria demisia, în urmascandalului generat de marşul ilegal al poliţiştilor şi după cepreşedintele şi premierul au renunţat la serviciile de escortă alePoliţiei, confirmând astfel informaţiile din prima parte a zilei."În această dimineaţă am înaintat premierului Boc demisia dinfuncţia de ministru al Administraţiei şi Internelor", a afirmatVasile Blaga, într-o declaraţie de presă susţinută la ora11:00.

După ce şi-a anunţat demisia, Blaga a făcut o scurtă prezentarea stadiului la care se află integrarea României în SpaţiulSchengen, precum şi a modului de absorţie a fonduriloreuropene.

Vasile Blaga a spus că MAI este cea mai serioasă instituţie astatului şi are deplină încredere în toate armele şi structurileinstituţiei.

Cotidianul Gândul scria la începutul lunii iunie că presedinteleTraian Basescu a ameninţat direct tripleta BVB, promitandu-le luiVasile Blaga, Adrian Videanu si Radu Berceanu ca va discuta incurand situatia lor in PD-L si la guvern. La reuniunea din iunie dela Snagov, dintre seful statului si parlamentariidemocrat-liberali, Basescu i-a anuntat pe cei trei ca-i asteaptazile negre dupa motiunea de cenzura pe care a depus-o opozitia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO