Media & Advertising

După patru ani, Tu ştii ce mai face copilul tău?

27.10.2011, 18:31 235

Patru ani au trecut de când Ştirile ProTv au demarat campania Tu ştii ce mai face copilul tău?, cea care i-a adus corespondentului Paula Herlo prestigiosul Premiu Emmy. În ediţia din 30 octombrie a emisiunii România, te iubesc!, difuzată de ProTv de la 18:00, corespondentul Ştirilor ProTv a revenit la copiii prezentaţi în campanie, pentru a vedea cum a decurs soarta lor. "Pe unii i-am găsit căsătoriţi la vârste la care ar fi trebuit încă să se joace, pe alţii muncind după ce au abandonat şcoala sau, mai grav, făcând terapie în cabinetele unor psihiatri", a mărturisit Paula, impresionată de durerea lor.

"Unii zâmbeau, alţii sperau la ceva mai bun, însă cei mai mulţi fac încă parte din categoria copiilor lăsaţi singuri acasă. Poveştile lor puse unele lângă altele reflectă drama unei întregi generaţii: cea a copiilor lăsaţi singuri acasă", a conchis Paula.

În cazul copiilor care, deşi nu sunt orfani, cresc fără să aibă parte de dragostea părintească, cifrele sunt alarmante. Studiile realizate de mari ONG-uri dezvăluie o realitate cutremurătoare: în ultimii ani, nu mai puţin de 350.000 de copii au avut cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate, în timp ce 400.000 au trăit o vreme departe de părinţi. "În total, 750.000 de copii au fost afectaţi la un moment dat de migraţia forţei de muncă", a dezvăluit corespondentul Ştirilor ProTv.

Duminică, într-o nouă ediţie a emisiunii România, te iubesc!, Paula Herlo prezintă o anchetă impresionantă despre dramele, neliniştile, lipsurile şi întrebările ce n-au primit răspuns ale copiilor uitaţi acasă de părinţii nevoiţi să plece la muncă în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels