Media & Advertising

Inca o revista de stiinta

22.08.2003, 00:00 28



Piata revistelor de stiinta si natura devine si mai concurentiala, cu aparitia, in aceasta saptamana, a publicatiei GEO, editata de editura Univers Publishing.



Noua revista are un tiraj de 20.000 de exemplare a cate 96 de pagini si poate fi achizitionata la un pret de 65.000 lei.



Reprezentantii editurii nu au dorit sa precizeze care a fost investitia necesara lansarii noii publicatii.



"Continutul revistei va fi o combinatie de traduceri si articole romanesti, in proportie aproape egala, scrise de specialisti," a declarat Diana Crupenschi, editor al Univers Publishing.



Traducerile vor fi din limba germana, intrucat revista apare sub licenta Gruner und Jahr, iar pregatirile pentru lansare au inceput in urma cu aproximativ trei luni.



"Editia romaneasca va cuprinde articole selectate din toate revistele GEO (n.red. GEO SAISON, revista de calatorii, GEO WISSEN, de stiinta, GEO EPOCHE, de istorie si GEO SPECIAL, care are o tema pentru fiecare numar), pentru a asigura subiecte cat mai interesante pentru citiorul roman," a mai spus Crupenschi. Revista va avea si o componenta online, cu rezumate ale articolelor.



Infiintata la inceputul acestui an, ca departament de periodice al editurii Univers, editeaza sub licenta revistele lunare Scientific American, Discover si revistele saptamanale Enciclopedia si Enciclopedia Personalitatilor. Editura Univers editeaza aproximativ 40 de titluri pe an.



"Pana la sfarsitul acestui an vom mai lansa o revista de bricolaj sub licenta germana, lunara, si inca un titlu saptamanal sub licenta," a mentionat Crupenschi.



Deja pe aceasta piata si-au facut aparitia de la inceputul anului si pana acum mai multe publicatii. Astfel, Global Publishing Group a lansat revista Stiinta pentru toti, iar divizia de presa a grupului Media Pro, Publimedia International, a lansat, in luna iunie, revista lunara Descopera ca supliment al Ziarului FInanciar. Ultimul intrat pe piata a fost National Geographic, editat de Sanoma Hearst.



Descopera are 82 de pagini si un tiraj de 20.000 de exemplare pe editie, iar continutul este cel de revista la nivel de mass market.



National Geographic are un tiraj de 60.000 de exemplare si se vinde la pretul de 85.000 lei. Revista este tiparita sub licenta National Geographic Society, pe o perioada de cinci ani.



Piata revistelor din Romania s-a dezvoltat in ultimii ani, chiar daca, de-a lungul timpului, unele reviste si-au incetat aparitia.



Au aparut astfel tot mai multe reviste specializate pe diverse domenii, de la bucatarie pana la casa, reviste cu caracter stiintific si ghiduri de tot felul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO