Mediafax.biz Exclusiv

Americanii de la Dell au ajuns la sute de angajaţi în România şi mai caută câteva zeci

Americanii de la Dell au ajuns la sute de angajaţi în România şi mai caută câteva zeci

Autor: Roxana Cristea, Adrian Seceleanu

14.12.2010, 19:23 27

Extinderea Dell pe segmentul serviciilor ITs-a intensificat odată cu achiziţia la nivel global a companieiPerot Systems, care avea şi în România peste 80 deangajaţi.

"Avem sute de angajaţi în România şi avem încontinuare poziţii deschise", a declarat Mateescu, fără a ofericifre exacte. Totuş i, pe pagina web a companiei americane apar 39de poziţii deschise pentru operaţiunile din România ale Dell, înmai multe locuri, printre care Bucureşti şi Braşov. Cele mai multejoburi sunt tehnice, din domeniul dezvoltării de software şifurnizării de servicii IT. Printre tehnologiile pentru care Dellcaută oameni sunt cele Linux, Microsoft şiUnix.

Contactat de ZF, Dragoş Mateescu a spus doarcă "în acest moment sunt deschise mai multe poziţii şi se vor maideschide, dar numărul de angajări este dependent de pregătireacelui care aplică şi de cerinţelecompaniei".

Dell îşi va extinde puternic prezenţa pesegmentul serviciilor cu ţinta de a ajunge în trei ani unul dintrecei mai mari furnizori de pe piaţă, concurând astfel cu rivali caaustriecii de la S&T şi Romsys, sau giganţ ii americani IBM şiHP.

"Trecem printr-o perioadă de transformare", aspus Mateescu, care a oferit în premieră detalii despre planurilecompaniei, după o perioadă în care subsidiara locală a Dell aevitat comunicările publice, în special după plecarea la HP afostului director general Mihai Guran. "Vom aduce în echipă şi unom care să răspundă de integrarea de sisteme. Vrem să ajungemlideri pe furnizarea de soluţii pentru segmente de clienţi precumcel financiar-bancar." Angajaţii diviziei de servicii a Dell dinRomânia lucrează şi pentru reprezentanţele companiei americane dinalte ţări din regiune, a precizat Mateescu. Compania esteorganizată în România în două divizii, cea care se ocupă desegmentul consumer şi cea care are în gestiune contractele cucompaniile şi cu sectorul public.

Unul dintre cele mai mari contracte semnate înRomânia de Dell în acest an este cel cu Romtelecom, numărul unu petelefonia fixă şi numărul doi pe piaţa de servicii de internet.Potrivit contractului furnizorul telecom le va oferi clienţilorexclusiv calculatoare şi servere Dell.

În ceea ce priveşte numirea unui nou countrymanager după plecarea lui Mihai Guran, Mateescu a declarat căsubsidiara locală a Dell funcţionează după o nouă organigramă, încare nu mai este prevăzut un asemenea post. Pe piaţa din RomâniaDell este în top cinci vânzători dePC-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24