Mediafax.biz Exclusiv

EBS Cluj spune că anul viitor vrea să ajungă la 500 de angajaţi

Autor: Laurentiu Cotu

11.11.2010, 18:22 10

În momentul de faţă grupul EBS,care este format din companiile EBS România (activităţi derealizare a softului la comandă) şi EBS Consulting (activităţi deconsultanţă pentru afaceri şi management), dispune de 375 deangajaţi şi deţine trei sedii în Cluj-Napoca şi filiale în Sibiu şiBraşov.

"Pentru anul viitor ne-amplanificat atingerea cifrei de 500 de angajaţi şi colaboratoripermanenţi, însă important este să şi găsim personalul de care avemnevoie, circa 100-120 de noi oameni. Ne bazăm în continuare peechipa noastră de vânzări şi pe parteneriatele strategice deja încheiate", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO EBSRomânia.

EBS a încheiat primele nouă lunicu o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, în creştere cu 10%faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Conducerea EBS mizează înacest an pe o creştere cu 12% a afacerilor şi cu 15% a profituluibrut faţă de 2009, până la valoarea de 6,7 milioane de euro,respectiv 1,2 mi lioane de euro.

"Suntem optimişti în privinţaevoluţiei afacerilor EBS şi în anul viitor. Am reuşit săprofitabilizăm investiţia de 500.000 de euro realizată în ultimulan pe piaţa externă în domeniul SAP. Avem un număr mare de procesede vânzări în derulare, iar pentru 2011 pregătim abordareastrategică a cel puţin unui segment de piaţă suplimentar", a spusMetz.

Anul trecut, profitul înregistratde EBS a fost de 1,13 milioane de euro, cu circa 22% mai mic decâtcel obţinut în anul precedent, rezultatele fiind afectate atât decondiţiile dificile de pe piaţa ERP, cât şi de investiţiilederulate de companie în direcţia dezvoltării businessuluiSAP.

În vara anului trecut, EBS arealizat un parteneriat cu SAP România, filiala locală a unuiadintre cei mai mari producători de software din lume, grupulclujean fiind astfel autorizat să comercializeze, să implementezeşi să asigure suportul pentru soluţiile ERP SAP, în special pentruaplicaţia SAP Business All-in- One.

"Recesiunea economică din Euro pade Vest a trecut, iar anul acesta a fost unul foarte bun pe piaţaexternă, însă la fel de slab ca şi 2009 pe piaţa locală.

Plecăm de la considerentul căpiaţa locală nu-şi va reveni decât în a doua jumătate a anuluiviitor. Am reuşit să amplificăm angajamentele externe, cu precăderepe pieţele de automotive, unde am acumulat o expertiză bineconturată", a afirmat Daniel Metz.

Pe lângă industria producătoarede automobile, pe piaţa externă EBS furnizează servicii şi pentruindustrii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorulbancar, media, IT.

Pe segmentul BPO (BusinessProcess Outsourcing), EBS dezvoltă servicii payroll, precum şisuport şi mentenanţă pentru sistemele informatice.

Pe piaţa externă companiafurnizează servicii de IT outsourcing (nearshore) şi dezvoltăaplicaţii software la cerere. Divizia de nearshore are înportofoliu clienţi precum BMW, Daimler, Lexware, Hansalog, HaufeMedien, GIP, Benteler.

Pentru piaţa locală EBS dezvoltă,comercializează, implementează şi oferă consultanţa pentrusoluţiile SAP, produsele proprii Clarvision ERP şi ClarvisionSalarizare, precum şi pentru aplicaţiile Clarvision CRM şiClarvision BI, soluţii dezvoltate în parteneriat cu Microsoft,respectiv Oracle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO