Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de soft EBS Cluj: Suntem mai optimişti pentru acest an, avem mai multe proiecte

Autor: Laurentiu Cotu

05.01.2011, 17:57 25

"Suntem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia grupului EBS în 2011. Avem un număr mare de procese de vânzăriîn derulare, pregătind totodată şi abordarea unui segment de piaţăsuplimentar", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO alEBS România, fără a oferi informaţii suplimentare în acestsens.

EBS va continua recrutările şi în acest an,intenţia companiei fiind de a mai angaja aproximativ 120 de oameni,astfel ca până la finele lui 2011 echipa EBS să numere aproximativ500 de persoane. Grupul EBS este format din companiile EBS România(activităţi de realizare a soft-ului la comandă) şi EBS Consulting(activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management) şi deţinetrei sedii în Cluj-Napoca şi filiale în Sibiu şiBraşov.

Reprezentanţii companiei clujene spun cărecesiunea economică din Europa de Vest a luat sfârşit, iar anul2010 a fost unul foarte bun pentru vânzările EBS la extern, însă lafel de slab precum 2009 pentru afaceri pe piaţalocală.

Pe lângă industria producătoare de automobile,pe piaţa externă EBS furnizează servicii şi pentru industrii precumasigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media,IT.

Pe segmentul BPO (Business ProcessOutsourcing), EBS dezvoltă servicii payroll, precum şi suport şimentenanţă pentru sistemele informatice. Pe piaţa externă companiafurnizează servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltăaplicaţii software la cerere. Divizia de nearshore are înportofoliu clienţi precum BMW, Daimler, Lexware, Hansalog, HaufeMedien, GIP, Benteler. Pentru piaţa locală EBS dezvoltă,comercializează, implementează şi oferă consultanţă pentrusoluţiile SAP, produsele proprii Clarvision ERP şi ClarvisionSalarizare, precum şi pentru aplicaţiile Clarvision CRM şiClarvision BI, soluţii dezvoltate în parteneriat cu Microsoft,respectiv Oracle.

EBS a investit anul trecut în pregătireaprofesională a echipei, şcolarizarea noilor angajaţ i pentrutehnologiile cerute pe piaţa externă, în activităţile de vânzări şimarketing şi în îmbunătăţirea bazei tehnice şimateriale.

EBS România a fost fondată în anul 2000, decătre un dezvoltator de sisteme ERP (Enterprise Resource Planning)din Germania, ca centru de dezvoltare al soluţiilor softwareeconomice, iar din anul 2002 firma a fost preluată de managementulactual. Acţionarii EBS România sunt oamenii de afaceri Daniel Metzcu 75% din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas Thomas Kammerle cu25% din acţiuni. În 2009 grupul EBS a realizat o cifră de afaceride circa 6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO