Politică externă

Asalt al forţelor de ordine asupra manifestanţilor din Bahrain, cu urmări potenţial "catastrofale"

Asalt al forţelor de ordine asupra manifestanţilor din Bahrain, cu urmări potenţial "catastrofale"

Autor: Vidu Vasile Valentin

17.02.2011, 11:06 31

Liderul opoziţiei şiite din Bahrain, şeicul Ali Salmane, adeclarat joi că asaltul forţelor de securitate împotrivaprotestatarilor, la Manama, în urma căruia au murit patru persoane,ar putea avea consecinţe "catastrofale", relatează AFP.

"Acest atac a fost o hotărâre eronată care va avea repercusiunicatastrofale asupra stabilităţii Bahrainului", a declarat şeiculSalmane pentru AFP, adăugând că "soluţiile securitare nu pot sărezolve crizele".

Patru persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite, înnoaptea de miercuri spre joi, în urma intervenţiei forţelor desecuritate în vederea dispersării manifestanţilor care şi-auinstalat tabăra în centrul capitalei Manama, pentru a cerereforme.

Şeicul Salmane, conducătorul Asociaţiei Antantei Naţionale Islamice(AENI) sau al-Wefaq, care deţine 18 mandate din totalul de 40 aleParlamentului, a declarat că opoziţia îşi menţine apelul laorganizarea unei manifestaţii, sâmbătă.

El a declarat că asaltul contra contestatarilor care şi-au instalattabăra în Piaţa Perlei din Manama este "un atac sălbatic şinejustificat contra unei adunări paşnice".
Ali al-Aswad, un deputat din cadrul al-Wefaq, susţine că în asaltau fost rănite 95 de persoane, dintre care "patru sau cinci (seaflă în stare) gravă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO