Prima pagina

Campionii UE la plata salariilor "in plic"

15.07.2008, 15:08 19

Romania ocupa prima pozitie in Uniunea Euorpeana in ceea ce priveste plata drepturilor salariale "in plic", aproape un sfert dintre romani declarand ca au primit de la angajator bani neimpozitati, potrivit unui raport asupra ocuparii informale realizat de centrul de dezvoltare al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Ponderea romanilor care primesc salariul "in plic" este de aproape cinci ori mai mare decat media europeana care se ridica la 5%. Totodata ponderea romanilor care nu au vrut sa raspunda sau nu au stiut sa raspunda la intrebarea daca angajatorul lor utilizeaza un astfel de sistem de plata ajunge la 31%, de asemenea cea mai mare din tarile UE.

In acelasi clasament, pe urmatoarele locuri se situeaza lituanienii care recunosc in proportie de 17% ca au primit salariul in plic, belgienii (14%), lituanienii si polonezii cu cate 11%. La polul opus, se afla angajatii din Malta, Marea Britanie, Luxemburg si Franta din care numai 1% din fiecare tara au declarat ca au primit bani neimpozitati de la angajator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO